Placuszki z cukinii i batata

Macie dość standardowych placków ziemniaczanych? Oto kombinacje, które z pewnością Was zainteresują ?
Składniki:
PorcjePlacuszki z cukinii
Placuszki z batata
- 1 szt. batat starty
- 20 g parmezan
- 1/2 szkl. migdały zmielone
- 1 łyżeczka papryka w proszku
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka sól
- 1 łyżeczka czosnek w proszku
- 2 szt. jajka
Sposób przygotowania:
Placuszki z cukinii
- W misce połącz ze sobą cukinię, parmezan i migdały.
- Następnie dodaj jajka, czosnek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe placuszki, po czym przygotuj je na patelni.
- Smacznego!
Placuszki z batata
- W misce połącz ze sobą batata parmezan i migdały.
- Następnie dodaj paprykę w proszku, pieprz, sól, czosnek w proszku oraz jajka. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe placuszki, po czym przygotuj je na patelni.
- Smacznego!
Komentarze