Przepis na babeczki marsowe domowej roboty

Oto genialny przepis na babeczki z dodatkiem kultowego batonu. Takiej mieszance nie jesteśmy w stanie powiedzieć nie! Zresztą za moment sama się przekonasz.



Zobacz także: Przepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie
Składniki:
PorcjeBabeczki
- 1,5 szkl. mąka
- 1/3 szkl. cukier biały
- 1/3 szkl. cukier brązowy
- 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 szczypta sól
- 200 ml mleko
- 150 g masło roztopione
- 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
- 6 szt. baton mars
Krem maślany
- 130 g masło miękkie
- 400 g cukier puder
- 6 łyżek mleko


Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier biały i brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
- W drugiej misce wymieszaj: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy oraz roztopione masło.
- Połącz mokre i suche składniki.
- Następnie umieść 1/2 masy w formie na muffiinki. Dodaj kawałek marsa i uzupełnij masą. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą: miękkie masło, cukier oraz mleko. Umieść krem na ostudzonych babeczkach. Dodaj również po kawałku batona. Smacznego!
Komentarze