in ,

Przepis na babeczki marsowe domowej roboty

Oto genialny przepis na babeczki z dodatkiem kultowego batonu. Takiej mieszance nie jesteśmy w stanie powiedzieć nie! Zresztą za moment sama się przekonasz.

Zobacz także: Przepis na tartę czekoladową na ciasteczkowym spodzie

Przepis na babeczki marsowe domowej roboty
Przepis na babeczki marsowe domowej roboty
12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Babeczki
Krem maślany

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier biały i brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
    W misce połącz ze sobą: mąkę, cukier biały i brązowy, proszek do pieczenia oraz sól.
  2. W drugiej misce wymieszaj: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy oraz roztopione masło.
    W drugiej misce wymieszaj: mleko, jajka, ekstrakt waniliowy oraz roztopione masło.
  3. Połącz mokre i suche składniki.
    Połącz mokre i suche składniki.
  4. Następnie umieść 1/2 masy w formie na muffiinki. Dodaj kawałek marsa i uzupełnij masą. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Następnie umieść 1/2 masy w formie na muffiinki. Dodaj kawałek marsa i uzupełnij masą. Wstaw do piekarnika na 18 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą: miękkie masło, cukier oraz mleko. Umieść krem na ostudzonych babeczkach. Dodaj również po kawałku batona. Smacznego!
    W międzyczasie przygotuj krem maślany, łącząc ze sobą: miękkie masło, cukier oraz mleko. Umieść krem na ostudzonych babeczkach. Dodaj również po kawałku batona. Smacznego!