Pyszne ciasto z truskawkami i kremem

Sezon truskawkowy w pełni z czego bardzo się cieszę. Jestem ogromną fanką truskawek i mogłabym je jeść w każdej postaci.
A co najlepiej sprawdzi się w upalne dni? Pyszne ciasto z truskawkami i kremem. Po prostu palce lizać!
Składniki:
Porcje porcji- 1 szt. biszkopt jasny
- 2 szt. serek śmietankowy
- 3/4 szklanki cukier puder
- 2 szklanki śmietana 30% do deserów
- 250 g truskawki
Sposób przygotowania:
- Piecz biszkopt przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
- W międzyczasie przygotuj krem. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, cukier puder i śmietankę kremówkę 30%.
- Na upieczonym biszkopcie ułóż truskawki - tak jak na zdjęciu poniżej.
- Następnie nałóż na biszkopt przygotowany krem i chłodź ciasto przez 6 godzin.
- Przed podaniem posyp ciasto ćwiartkami truskawek. I gotowe!
Komentarze