Pyszne ciasto z truskawkami i kremem

Sezon truskawkowy w pełni z czego bardzo się cieszę. Jestem ogromną fanką truskawek i mogłabym je jeść w każdej postaci.

A co najlepiej sprawdzi się w upalne dni? Pyszne ciasto z truskawkami i kremem. Po prostu palce lizać!

Pyszne ciasto z truskawkami i kremem10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszne ciasto z truskawkami i kremem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcji

Sposób przygotowania:

  1. Piecz biszkopt przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
    Piecz biszkopt przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  2. W międzyczasie przygotuj krem. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, cukier puder i śmietankę kremówkę 30%.
    W międzyczasie przygotuj krem. W mikserze połącz ze sobą serek śmietankowy, cukier puder i śmietankę kremówkę 30%.
  3. Na upieczonym biszkopcie ułóż truskawki - tak jak na zdjęciu poniżej.
    Na upieczonym biszkopcie ułóż truskawki - tak jak na zdjęciu poniżej.
  4. Następnie nałóż na biszkopt przygotowany krem i chłodź ciasto przez 6 godzin.
    Następnie nałóż na biszkopt przygotowany krem i chłodź ciasto przez 6 godzin.
  5. Przed podaniem posyp ciasto ćwiartkami truskawek. I gotowe!
    Przed podaniem posyp ciasto ćwiartkami truskawek. I gotowe!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×