Ryżowe babeczki obiadowe

Twój maluch grymasi przy obiedzie? Zaserwuj mu pyszne i pożywne danie w formie babeczki, a na pewno będzie zachwycony!
Składniki:
Porcje- 200 g ryż ugotowany
- 4 szt. jajka
- 1 puszka groszek zielony
- 3 szt. marchewka
- 1/3 szkl. sos słodko-kwaśny
- 1 łyżeczka imbir
- 1 łyżeczka cebula granulowana
- 1/4 szkl. mąka migdałowa
Sposób przygotowania:
- W mikserze zmiksuj jajka. Następnie dodaj do nich mąkę migdałową, imbir, cebulę granulowaną oraz sos słodko-kwaśny. Dokładnie wymieszaj.
- Nie zapomnij również dodać zielonego groszku, marchewki oraz ugotowanego ryżu.
- Przełóż mieszankę do formy na babeczki na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze