Schab z talarkami

Schab z ziemniaczanymi talarkami to sprawdzony pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. Kiedy go przygotowujemy, nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę.

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Sałatka szwedzka

Schab z talarkami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schab z talarkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Sos pieczarkowy
Dodatki

Sposób przygotowania:

  1. Podziel schab w cienkie plastry.
    Podziel schab w cienkie plastry.
  2. Następnie polej mięso olejem/oliwą z oliwek oraz posyp przyprawami: suszonym czosnkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem.
    Następnie polej mięso olejem/oliwą z oliwek oraz posyp przyprawami: suszonym czosnkiem, majerankiem, solą oraz pieprzem.
  3. Poukładaj na przemian plastry mięsa i ziemniaczane talarki w formie do pieczenia. Posyp całość solą i ułóż na wierzchu kawałki masła. Piecz pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Poukładaj na przemian plastry mięsa i ziemniaczane talarki w formie do pieczenia. Posyp całość solą i ułóż na wierzchu kawałki masła. Piecz pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  4. W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz na patelni cebulę i pieczarki. Po chwili dodaj śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W międzyczasie przygotuj sos. W tym celu połącz na patelni cebulę i pieczarki. Po chwili dodaj śmietankę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  5. Umieść sos pieczarkowy na podpieczonym schabie i ziemniakach. Dodaj również ser i piecz całość przez 20 minut.
    Umieść sos pieczarkowy na podpieczonym schabie i ziemniakach. Dodaj również ser i piecz całość przez 20 minut.
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×