in

Szpinakowe tagliatelle

Makaron domowej roboty jest najlepszy, a połączenie go ze szpinakiem to już w ogóle mistrzostwo! Koniecznie musisz wypróbować ten przepis 👍

Szpinakowe Tagliatelle
Szpinakowe Tagliatelle
4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu
Makaron
Sos
Pozostałe

Sposób przygotowania:

  1. Połącz ze sobą mąkę i jajka.
    Połącz ze sobą mąkę i jajka.
  2. Następnie dodaj szpinak, sól oraz pieprz. Zagnieć na ciasto i odstaw na 30 minut.
    Następnie dodaj szpinak, sól oraz pieprz. Zagnieć na ciasto i odstaw na 30 minut.
  3. W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą w blenderze: natkę pietruszki, pestki dyni, ząbki czosnku, oliwę z oliwek oraz sól.
    W międzyczasie przygotuj sos, łącząc ze sobą w blenderze: natkę pietruszki, pestki dyni, ząbki czosnku, oliwę z oliwek oraz sól.
  4. Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Rozwałkuj na placki, zwiń i potnij.
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki. Rozwałkuj na placki, zwiń i potnij.
  5. Do ugotowanego makaronu dodaj pesto, pomidorki koktajlowe oraz parmezan. Smacznego!
    Do ugotowanego makaronu dodaj pesto, pomidorki koktajlowe oraz parmezan. Smacznego!

Co myślisz?