Wirtualna Polska

Tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami

tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami

Tarta z ciasta francuskiego wcale nie musi być zawsze na słodko. I już za moment, sama się o tym przekonasz. A wszystko to za sprawą naszego najnowszego przepisu, w którym połączyliśmy ciasto francuskie, zoodlowane ziemniaki i boczek.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Nasze ziemniaki nabrały ciekawych kształtów dzięki Zoodlerowi marki Philips.

Zobacz także: Muffiny jajeczne z zoodlowanymi warzywami

Tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Tarta z ciasta francuskiego z zoodlowanymi ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Podstawowe składniki
Zalewa jajeczna
Dodatki
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Zoodluj ziemniaki. Następnie umieść ciasto w formie na tartę i delikatnie je nakłuj, aby podczas pieczenia nie powstały wybrzuszenia. Na cieście ułóż ziemniaki i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Zoodluj ziemniaki. Następnie umieść ciasto w formie na tartę i delikatnie je nakłuj, aby podczas pieczenia nie powstały wybrzuszenia. Na cieście ułóż ziemniaki i wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas przygotować jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, parmezan, suszoną cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Czas przygotować jajeczną mieszankę, łącząc ze sobą: jajka, śmietanę, parmezan, suszoną cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na drugim arkuszu ciasta francuskiego ułóż plastry boczku, po czym zwiń w rulon. Teraz podziel go na mniejsze kawałki.
    Na drugim arkuszu ciasta francuskiego ułóż plastry boczku, po czym zwiń w rulon. Teraz podziel go na mniejsze kawałki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Powstałe spirale umieść na wierzchu tarty (jak na zdjęciu poniżej). Umieść tartę ponownie w piekarniku, tym razem na 15 minut.
    Powstałe spirale umieść na wierzchu tarty (jak na zdjęciu poniżej). Umieść tartę ponownie w piekarniku, tym razem na 15 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×