in

Trójkąciki z tortilli z kurczakiem, cebulą, papryką i serem

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie trójkącików z tortilli z kurczakiem, cebulą, papryką i serem.

Trójkąciki z tortilli z kurczakiem, cebulą, papryką i serem
Trójkąciki z tortilli z kurczakiem, cebulą, papryką i serem
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Na blaszce do pieczenia rozłóż pokrojone papryki, pokrojonego kurczaka i pokrojoną cebulę. Posyp przyprawą fajita, polej oliwą z oliwek i dobrze wszystko rozmieszaj. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Na blaszce do pieczenia rozłóż pokrojone papryki, pokrojonego kurczaka i pokrojoną cebulę. Posyp przyprawą fajita, polej oliwą z oliwek i dobrze wszystko rozmieszaj. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C i piecz przez 25 minut.
  2. Po 25 minutach wyjmij z piekarnika i dobrze wszystko posiekaj. Przesyp do miski i dodaj posiekaną natkę pietruszki, sok z limonki i starty żółty ser. Dokładnie wymieszaj.
    Po 25 minutach wyjmij z piekarnika i dobrze wszystko posiekaj. Przesyp do miski i dodaj posiekaną natkę pietruszki, sok z limonki i starty żółty ser. Dokładnie wymieszaj.
  3. Rozmieszaj mąkę z wodą tak, aby powstała sztywna pasta. Każdy placek tortilli przekrój na pół. Nasmaruj pastą górną krawędź kawałka placka, a następnie zwiń go w stożek i sklej w miejscu smarowania. Do środka każdego stożka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Górne krawędzie ponownie nasmaruj pastą i sklej tak, aby powstał trójkąt.
    Rozmieszaj mąkę z wodą tak, aby powstała sztywna pasta. Każdy placek tortilli przekrój na pół. Nasmaruj pastą górną krawędź kawałka placka, a następnie zwiń go w stożek i sklej w miejscu smarowania. Do środka każdego stożka nałóż przygotowany wcześniej farsz. Górne krawędzie ponownie nasmaruj pastą i sklej tak, aby powstał trójkąt.
  4. Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią trójkąty. Smaż na głębokim oleju tak długo, aż trójkąty będą miały złocisty kolor i będą chrupiące.
    Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć na nią trójkąty. Smaż na głębokim oleju tak długo, aż trójkąty będą miały złocisty kolor i będą chrupiące.
  5. Gotowe trójkąty przełóż na talerz. Podawaj z ulubionym sosem.
    Gotowe trójkąty przełóż na talerz. Podawaj z ulubionym sosem.
  6. Smacznego!