Zakręcone ciasto drożdżowe z malinami

zakręcone ciasto drożdżowe z malinami

Ciasto drożdżowe to sprawdzony patent, jeśli chodzi o słodkie wypieki. Tym razem połączyliśmy je z malinowym dżemem, uzyskując perfekcyjną kombinację smaków!

Zobacz także: Ciasto marchewkowe z orzechami

Zakręcone ciasto drożdżowe z malinami 9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zakręcone ciasto drożdżowe z malinami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz: suche drożdże, cukier i mleko. Odstaw na chwilę.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania rozczynu. W tym celu połącz: suche drożdże, cukier i mleko. Odstaw na chwilę.
  2. W dużej misce umieść mąkę, jajka, sól, roztopione masło...
    W dużej misce umieść mąkę, jajka, sól, roztopione masło...
  3. ...oraz rozczyn. Połącz składniki przy pomocy miksera.
    ...oraz rozczyn. Połącz składniki przy pomocy miksera.
  4. Następnie odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę.
    Następnie odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę.
  5. Rozwałkuj ciasto i rozprowadź na nim dżem malinowy. Teraz zwiń ciasto w rulon i przetnij je wzdłuż.
    Rozwałkuj ciasto i rozprowadź na nim dżem malinowy. Teraz zwiń ciasto w rulon i przetnij je wzdłuż.
  6. Spleć ze sobą obie części i uformuj z nich okrąg. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
    Spleć ze sobą obie części i uformuj z nich okrąg. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
  7. Gotowe ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!
    Gotowe ciasto udekoruj lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×