Zapiekane ziemniaczki w przyprawach

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie pysznych zapiekanych ziemniaczków w przyprawach z cebulą i boczkiem.

Zapiekane ziemniaczki w przyprawach
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekane ziemniaczki w przyprawach
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło i oliwę z oliwek.
    W miseczce wymieszaj ze sobą roztopione masło i oliwę z oliwek.
  2. Za pomocą pędzelka nasmaruj naczynie żaroodporne przygotowaną mieszanką z masła i oliwy. Następnie ułóż w niej plastry ziemniaków. Posyp je posiekaną cebulą i dopraw solą oraz pieprzem. Nasmaruj ziemniaki mieszanką masła i oliwy. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 75 minut.
    Za pomocą pędzelka nasmaruj naczynie żaroodporne przygotowaną mieszanką z masła i oliwy. Następnie ułóż w niej plastry ziemniaków. Posyp je posiekaną cebulą i dopraw solą oraz pieprzem. Nasmaruj ziemniaki mieszanką masła i oliwy. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C i piecz przez 75 minut.
  3. Posyp ziemniaki z wierzchu podsmażonym boczkiem. Na koniec ułóż gałązki tymianku. Przykryj naczynie folią aluminiową i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 35 minut.
    Posyp ziemniaki z wierzchu podsmażonym boczkiem. Na koniec ułóż gałązki tymianku. Przykryj naczynie folią aluminiową i włóż je do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C. Piecz przez 35 minut.
  4. Po 35 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika i rozłóż je na talerze.
    Po 35 minutach wyjmij ziemniaki z piekarnika i rozłóż je na talerze.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×