Wirtualna Polska

Zapiekanka z kurczakiem pod ziemniakami

zapiekanka z kurczakiem

Zapiekanka z kurczakiem to jedno z tych dań, któremu nie odmówi nawet największy niejadek. Dlatego to pyszne danie musi znaleźć się w Twoim domowym menu.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Zobacz także: Mini ptysie „misie”

Zapiekanka z kurczakiem pod ziemniakami 4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Zapiekanka z kurczakiem pod ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na maśle podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj do garnka pieczarki. Smaż przez kilka minut.
    Pieczarki obierz i pokrój w cienkie plasterki. Na maśle podsmaż cebulę. Gdy się zeszkli, dodaj do garnka pieczarki. Smaż przez kilka minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj mąkę, kostki rosołowe (najlepiej własnej roboty) oraz gorącą wodę. Nie zapomnij doprawić mieszanki solą, gałką muszkatołową, granulowanym czosnkiem, rozmarynem i pieprzem.
    Następnie dodaj mąkę, kostki rosołowe (najlepiej własnej roboty) oraz gorącą wodę. Nie zapomnij doprawić mieszanki solą, gałką muszkatołową, granulowanym czosnkiem, rozmarynem i pieprzem.
  3. Wcześniej ugotowaną i podzieloną na mniejsze kawałki pierś z kurczaka dodaj do gotującego się wywaru. Jako ostatni składnik dodaj mieszankę warzywną, możesz przygotować ją samodzielnie lub kupić gotowy produkt.
    Wcześniej ugotowaną i podzieloną na mniejsze kawałki pierś z kurczaka dodaj do gotującego się wywaru. Jako ostatni składnik dodaj mieszankę warzywną, możesz przygotować ją samodzielnie lub kupić gotowy produkt.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Całość przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż cienkie plastry ziemniaków. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 190 stopni Celsjusza, program: góra-dół).
    Całość przełóż do formy do pieczenia. Na wierzchu ułóż cienkie plastry ziemniaków. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 190 stopni Celsjusza, program: góra-dół).
  5. Gotowe danie możesz posypać posiekaną pietruszką. Smacznego!
    Gotowe danie możesz posypać posiekaną pietruszką. Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×