Wirtualna Polska

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami to idealna przekąska w wydaniu mini. I do tego z mnóstwem warzyw! Takiej kombinacji nie można odmówić 😉

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

To kolejny przepis w ramach cyklu #ukrytewarzywa.

Zobacz także: Kotleciki obiadowe z ryżu

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami3
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Roladki z ciasta francuskiego z warzywami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, czerwoną i żółtą paprykę,
    Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, czerwoną i żółtą paprykę,
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. ...pomidorki koktajlowe, cukinię, pieczarki oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj.
    ...pomidorki koktajlowe, cukinię, pieczarki oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj.
  3. Zblenduj mieszankę z patelni i sos do pizzy.
    Zblenduj mieszankę z patelni i sos do pizzy.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Na cieście francuskim rozprowadź warzywną mieszankę. Następnie dodaj ser i zwiń w rulon.
    Na cieście francuskim rozprowadź warzywną mieszankę. Następnie dodaj ser i zwiń w rulon.
  5. Podziel ciasto na mniejsze kawałki i umieść w formie na muffinki. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Podziel ciasto na mniejsze kawałki i umieść w formie na muffinki. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×