Roladki z ciasta francuskiego z warzywami

Roladki z ciasta francuskiego z warzywami to idealna przekąska w wydaniu mini. I do tego z mnóstwem warzyw! Takiej kombinacji nie można odmówić 😉



To kolejny przepis w ramach cyklu #ukrytewarzywa.
Zobacz także: Kotleciki obiadowe z ryżu
Składniki:
Porcje porcje- 3 szt. ciasto francuskie
- 1 szt. cukinia
- 1/2 szt. cebula
- 1 szt. papryka czerwona
- 1 szt. papryka żółta
- 4 garście szpinak
- 5 szt. pieczarki
- 12 szt. pomidorki koktajlowe
- 1 szkl. sos do pizzy
- 3 szkl. ser mozzarella
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni połącz cebulę, czerwoną i żółtą paprykę,
- ...pomidorki koktajlowe, cukinię, pieczarki oraz szpinak. Dokładnie wymieszaj.
- Zblenduj mieszankę z patelni i sos do pizzy.
- Na cieście francuskim rozprowadź warzywną mieszankę. Następnie dodaj ser i zwiń w rulon.
- Podziel ciasto na mniejsze kawałki i umieść w formie na muffinki. Wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze