Wielkanocne ciasto Kr贸liczek 馃惏

Tej Wielkanocny na naszych sto艂ach b臋dzie kr贸lowa艂 prawdziwy hit. Ciasto Kr贸liczek, bo o nim mowa, zachwyca nie tylko smakiem, ale i wygl膮dem. Co wi臋cej, jest mega proste w przygotowaniu 馃槏



Zobacz tak偶e: Przepis na idealn膮 sa艂atk臋 jarzynow膮
Sk艂adniki:
Porcje- 3 szt. biszkopt
- 380 ml 艣mietanka krem贸wka 36%
- 3 tabliczki bia艂a czekolada
- 360 g mascarpone sch艂odzone
- 3/4 szkl. wi贸rki kokosowe
Spos贸b przygotowania:
- Podziel 3 biszkopty na p贸艂.
- W garnku na palniku po艂膮cz ze sob膮: 艣mietank臋 i bia艂膮 czekolad臋.
- Nast臋pnie po艂膮cz powsta艂膮 mieszank臋 z serkiem mascarpone. I krem do naszego ciasta jest ju偶 gotowy!
- Prze艂贸偶 3 biszkopty kremem. Po czym rozprowad藕 troch臋 kremu na papierze do pieczenia i ustaw na nim wie偶臋 z biszkopt贸w (p艂ask膮 cz臋艣ci膮 do do艂u). Odetnij z g贸ry nier贸wno艣ci.
- Nast臋pnie pokryj powsta艂y grzbiet kr贸liczka przygotowanym kremem. Z drugiej cz臋艣ci biszkopt贸w zr贸b g艂贸wk臋 i j膮 r贸wnie偶 pokryj bia艂ym kremem.
- Z bia艂ego i r贸偶owego bloku do rysowania wytnij uszy.
- Kr贸liczka posyp wi贸rkami kokosowymi.
- Umie艣膰 uszy na kr贸liczku i dodaj wielkanocne ozdoby. Smacznego!
Komentarze