Tomasz Strzelczyk wie jak zrobić przepyszny obiad za niewielkie pieniądze. Ten przepis jest najlepszy
Czasy są trudne, inflacja rośnie z każdym kolejnym miesiącem, a ceny produktów spożywczych przyprawiają o prawdziwy zawrót głowy. Nic nie stoi zatem na przeszkodzie, by przygotować tani obiad od Tomasza Strzelczyka. Jest prosty w przygotowaniu, a sam smak zachwyci każdego.
Tani obiad od Tomasza Strzelczyka - prosty przepis na naprawdę wyjątkowe danie
Chyba nie ma lepszej możliwości od przygotowania smacznego obiadu, który będzie dostępny na absolutnie każdą kieszeń. Zachwycające w takich przypadkach jest również to, że takie obiady są proste i szybkie, dzięki czemu nie tracimy tu naszego cennego czasu, który z powodzeniem możemy przeznaczyć również na inne obowiązki. Swoją recepturą na naprawdę wyjątkowe danie, podzielił się z nami Tomasz Strzelczyk. To popularny kucharz, znany z udziału w programie "Master Chef". Jego pasją jest wędzenie i przygotowanie posiłków, na które przepisy udostępnia na swoim kanale YouTube. Zobacz przepis na tani obiad od Tomasza Strzelczyka.
Jak przygotować tani obiad od Tomasza Strzelczyka?
W tak przygotowanym obiedzie podstawą będzie makaron i wieprzowina. A wszystko wzbogacone smakiem marchewki i aromatycznych przypraw. Poznaj recepturę na szybki, prosty i tani obiad.
Składniki:
- pół kilograma wieprzowiny
- 350 g dowolnego makaronu
- duża marchewka
- 700 ml bulionu
- natka pietruszki
- 3 średnie cebule
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- pół łyżki słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- gałązka rozmarynu.
Sposób przygotowania:
Tani obiad od Tomasza Strzelczyka to idealne rozwiązanie na każdy czas. Rozpoczynamy od pokrojenia wieprzowiny (dowolny rodzaj mięsa) w kostkę. W międzyczasie można rozgrzać patelnię. Mięso przyprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Gdy tłuszcz będzie rozgrzany, to wrzucamy mięso na patelnię i smażymy, od czasu do czasu mieszając. Smażymy do momentu, aż się zarumieni. W tym czasie kroimy cebulę w pióra i dorzucamy ją do smażącej się wieprzowiny. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli.
Marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy ją w momencie, gdy cebula będzie zeszklona. Dajemy gałązkę rozmarynu, liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz. Wsypujemy suchy makaron i zalewamy bulionem. Wszystko przykrywamy i zostawiamy na około 20 minut na małym ogniu. Tani obiad praktycznie jest już gotowy. Gdy wszystko zgęstnieje, to na sam koniec dodajemy natkę pietruszki. Mieszamy i przekładamy na talerze. Smacznego!
Lubisz smaczne dania obiadowe? Zobacz przepis na koperty z kapustą i ziemniakami i koperkiem na naszym kanale YouTube: