Tomasz Strzelczyk wie jak zrobić przepyszny obiad za niewielkie pieniądze. Ten przepis jest najlepszy

Tani obiad od Tomasza Strzelczyka

Tani obiad od Tomasza Strzelczyka - Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Czasy są trudne, inflacja rośnie z każdym kolejnym miesiącem, a ceny produktów spożywczych przyprawiają o prawdziwy zawrót głowy. Nic nie stoi zatem na przeszkodzie, by przygotować tani obiad od Tomasza Strzelczyka. Jest prosty w przygotowaniu, a sam smak zachwyci każdego.

Tani obiad od Tomasza Strzelczyka – prosty przepis na naprawdę wyjątkowe danie

Chyba nie ma lepszej możliwości od przygotowania smacznego obiadu, który będzie dostępny na absolutnie każdą kieszeń. Zachwycające w takich przypadkach jest również to, że takie obiady są proste i szybkie, dzięki czemu nie tracimy tu naszego cennego czasu, który z powodzeniem możemy przeznaczyć również na inne obowiązki. Swoją recepturą na naprawdę wyjątkowe danie, podzielił się z nami Tomasz Strzelczyk. To popularny kucharz, znany z udziału w programie „Master Chef”. Jego pasją jest wędzenie i przygotowanie posiłków, na które przepisy udostępnia na swoim kanale YouTube. Zobacz przepis na tani obiad od Tomasza Strzelczyka.

Tani obiad – Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Jak przygotować tani obiad od Tomasza Strzelczyka?

W tak przygotowanym obiedzie podstawą będzie makaron i wieprzowina. A wszystko wzbogacone smakiem marchewki i aromatycznych przypraw. Poznaj recepturę na szybki, prosty i tani obiad.

Składniki:

  • pół kilograma wieprzowiny
  • 350 g dowolnego makaronu
  • duża marchewka
  • 700 ml bulionu
  • natka pietruszki
  • 3 średnie cebule
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • pół łyżki słodkiej papryki
  • sól i pieprz do smaku
  • gałązka rozmarynu.

Sposób przygotowania:

Tani obiad od Tomasza Strzelczyka to idealne rozwiązanie na każdy czas. Rozpoczynamy od pokrojenia wieprzowiny (dowolny rodzaj mięsa) w kostkę. W międzyczasie można rozgrzać patelnię. Mięso przyprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i odrobiną słodkiej papryki. Gdy tłuszcz będzie rozgrzany, to wrzucamy mięso na patelnię i smażymy, od czasu do czasu mieszając. Smażymy do momentu, aż się zarumieni. W tym czasie kroimy cebulę w pióra i dorzucamy ją do smażącej się wieprzowiny. Podsmażamy, aż cebula się zeszkli.

Przygotowanie taniego obiadu – Pyszności; Foto: kadr z materiału na kanale YouTube Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Marchewkę kroimy w kostkę i dodajemy ją w momencie, gdy cebula będzie zeszklona. Dajemy gałązkę rozmarynu, liście laurowe, ziele angielskie, czarny pieprz. Wsypujemy suchy makaron i zalewamy bulionem. Wszystko przykrywamy i zostawiamy na około 20 minut na małym ogniu. Tani obiad praktycznie jest już gotowy. Gdy wszystko zgęstnieje, to na sam koniec dodajemy natkę pietruszki. Mieszamy i przekładamy na talerze. Smacznego!

Lubisz smaczne dania obiadowe? Zobacz przepis na koperty z kapustą i ziemniakami i koperkiem na naszym kanale YouTube:

 

 


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×