Ciasto Lion bez pieczenia – na herbatnikach i z mascarpone. Przepis, składniki i przygotowanie

Ciasta inspirowane znanymi słodyczami to jeden z naszych ulubionych tematów w kuchni. Uwielbiamy przekształcać znane batony w pyszne desery. I tak stworzyliśmy ciasto Lion bez pieczenia!
Ciasto Lion bez pieczenia z mascarpone i na herbatnikach. Prosty przepis
Kiedy po wizycie w pobliskim sklepie, gdzie szukaliśmy czegoś słodkiego do kawy, na biurku wylądował znany baton Lion od razu pojawił się pomysł: zróbmy takie ciasto! Wtedy na pewno słodkości nam nie zabraknie.
Jak zrobić ciasto Lion bez pieczenia na herbatnikach i z mascarpone? Oto nasz przepis:
Uwielbiamy ciasta bez pieczenia, bo ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i wychodzą praktycznie zawsze. Już od pierwszego kęsa wiedzieliśmy – ciasto Lion bez pieczenia to po prostu strzał w dziesiątkę!
Ma jedną wadę, w lodówce musi spędzić kilka godzin, więc jego przygotowanie jest prawdziwym treningiem cierpliwości. Ale kiedy zaglądanie do lodówki i czekanie na ciasto zamieni się w porcję pyszności na talerzu, to nie pożałujesz ani minuty. Po prostu genialne!
Ciasto Lion na herbatnikach hitem imprezy
To ciasto to pyszna propozycja na imprezy, kinderbale, a nawet na urodziny i święta, jako mała odskocznia od klasycznych ciast, takich jak serniki.
Przepis na ciasto Lion bez pieczenia na herbatnikach i z mascarpone poniżej. Składniki i przygotowanie wyjaśniamy krok po kroku.
Komentarze