Ciasto Lion bez pieczenia – na herbatnikach i z mascarpone. Przepis, składniki i przygotowanie

Ciasta inspirowane znanymi słodyczami to jeden z naszych ulubionych tematów w kuchni. Uwielbiamy przekształcać znane batony w pyszne desery. I tak stworzyliśmy ciasto Lion bez pieczenia!

Ciasto Lion bez pieczenia z mascarpone i na herbatnikach. Prosty przepis

Kiedy po wizycie w pobliskim sklepie, gdzie szukaliśmy czegoś słodkiego do kawy, na biurku wylądował znany baton Lion od razu pojawił się pomysł: zróbmy takie ciasto! Wtedy na pewno słodkości nam nie zabraknie.

Jak zrobić ciasto Lion bez pieczenia na herbatnikach i z mascarpone? Oto nasz przepis:

Uwielbiamy ciasta bez pieczenia, bo ich przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i wychodzą praktycznie zawsze. Już od pierwszego kęsa wiedzieliśmy – ciasto Lion bez pieczenia to po prostu strzał w dziesiątkę!

Ma jedną wadę, w lodówce musi spędzić kilka godzin, więc jego przygotowanie jest prawdziwym treningiem cierpliwości. Ale kiedy zaglądanie do lodówki i czekanie na ciasto zamieni się w porcję pyszności na talerzu, to nie pożałujesz ani minuty. Po prostu genialne!

Ciasto Lion na herbatnikach hitem imprezy

To ciasto to pyszna propozycja na imprezy, kinderbale, a nawet na urodziny i święta, jako mała odskocznia od klasycznych ciast, takich jak serniki.

Przepis na ciasto Lion bez pieczenia na herbatnikach i z mascarpone poniżej. Składniki i przygotowanie wyjaśniamy krok po kroku.


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×