Gołąbki bez zawijania zapiekane z patelni. Szybki przepis na obiad nie tylko z młodej kapusty

Gołąbki bez zawijania to szybki przepis na obiad. Dzięki temu, że przygotowujemy je na patelni, to czas zdecydowanie się skraca. Smakują równie pysznie jak gołąbki przygotowane w tradycyjny sposób.
Gołąbki bez zawijania zapiekane (nie tylko z młodej kapusty) – przepis na obiad
Gołąbki to jedno z popisowych dań mojej mamy. Nie da się jednak ukryć, że przygotowanie tej potrawy jest naprawdę czasochłonne – sparzenie kapusty, podgotowanie, zawijanie… nie zawsze mamy na to czas i ochotę. Na szczęście znaleźliśmy rozwiązanie – gołąbki bez zawijania zapiekane! W swojej formie przypominają nieco kotleciki, ale dzięki temu, że w środku jest ryż i kapusta, to zyskują naprawdę gołąbkowy smak!
Podobnie jak gołąbki mają też świetną zaletę: odgrzewane smakują równie dobrze jak te, które dopiero co zostały zdjęte z patelni. Poza tym, że to świetny przepis na obiad, to również pomysł na imprezową przekąskę. W końcu – kto nie kocha gołąbków bez zawijania z młodej kapusty i nie tylko?
Przepis na gołąbki bez zawijania poniżej.
Komentarze