Pieczony schab z ogórkowym farszem i ziemniaczanymi talarkami. Pomysł na obiad dla całej rodziny

pieczony schab z ogórkowym farszem

Pieczony schab z ogórkowym farszem i ziemniaczanymi talarkami to całkiem nowy sposób na podanie mięsa. Przypadnie do gustu całej Twojej rodzinie!

Jak zrobić pieczony schab z ogórkowym farszem i ziemniaczanymi talarkami?

Jeśli brakuje Ci pomysłu na schab, a znudziły Ci się już klasyczne kotlety i roladki, to pieczony schab z ogórkowym farszem i ziemniaczanymi talarkami będzie dobrym rozwiązaniem. Jak je zrobić? Pokażemy Ci niżej!

Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że schab dzieli się na trzy części: przedni, środkowy i tylny. Z przedniego i tylnego schabu najczęściej przyrządza się kotlety. Środkowa część świetnie nadaje się do pieczeni i do takich potraw, jak nasz schab zapiekany. Schab środkowy jest dość tłusty, dzięki czemu podczas pieczenia zmniejszamy ryzyko, że się wysuszy.

Jak wybrać dobrej jakości schab do schabu z ogórkowym farszem? Spójrz na kolor. Im ciemniejsza barwa wieprzowiny, tym najprawdopodobniej mięso jest wyższej jakości i o bogatszym smaku. Jasny kolor może świadczyć o niskiej jakości, co będzie rzutowało na to, że łatwo będzie go wysuszyć w trakcie pieczenia.

Przepis na pieczony schab z ogórkowym farszem i ziemniaczanymi talarkami poniżej. Sprawdź składniki, wykonanie i czas pieczenia, by schab był soczysty. Ile czasu trzymać go w piekarniku?

Ziemniaki do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.

Zobacz także: Roladki z kurczaka z nadzieniem serowo-pieczarkowym


Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×