Tarta z bakłażanem i fetą. Jak zrobić wegetariańską tartę? Przepis i wykonanie

Wegetariańska tarta z bakłażanem i fetą – z półkruchego ciasta z pysznym farszem z bakłażana, fety i parmezanu – skradła nasze serca od pierwszego kęsa. Oto przepis.
Tarta z bakłażanem i fetą – przepis, składniki, przygotowanie
Tarty to nie tylko słodkie wypieki z owocami czy czekoladą. Świetnie sprawdzają się również w wytrawnej wersji. Podaj taką tartę swoim domownikom na obiad, kolację czy postaw na imprezowy stole, a wszyscy będą zachwyceni!
Naszą tartę z bakłażanem i fetą przygotowaliśmy na półkruchym spodzie. Czym różni się ciasto półkruche od kruchego? Oba ciasta przygotowuje się z tych samych składników. Jednak w cieście półkruchym znalazło się też miejsce dla jogurtu naturalnego, który nadaje dodatkowej delikatności.
Półkrucha wegetariańska tarta z bakłażanem i fetą to najlepszy dowód na to, że danie bez mięsa może być smaczne. Tarta na słono prezentuje się znakomicie i będzie świetnie wyglądała na stole.
Przepis na tartę z bakłażanem i fetą poniżej. Składniki i wykonanie rozpisaliśmy krok po kroku.
Zobacz również: Penne ala vodka- przepis Gigi Hadid
Komentarze