Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Kinder Maxi King bez pieczenia. Pychotka to mało powiedziane…

Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ciasto Kinder Maxi King bez pieczenia
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią posiekane orzechy laskowe. Podsmaż je, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
    Rozgrzej patelnię, a następnie wrzuć na nią posiekane orzechy laskowe. Podsmaż je, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
  2. W garnuszku zagotuj ze sobą 1 szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw mieszankę do ostygnięcia.
    W garnuszku zagotuj ze sobą 1 szklankę mleka, cukier i cukier waniliowy. Następnie zdejmij z ognia i odstaw mieszankę do ostygnięcia.
  3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę, a następnie dodaj ostudzoną wcześniej mieszankę i mleko w proszku. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
    Za pomocą miksera ubij miękkie masło na puszystą masę, a następnie dodaj ostudzoną wcześniej mieszankę i mleko w proszku. Miksuj tak długo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.
  4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, biała masa, herbatniki maślane, masa kajmakowa, biała masa i herbatniki maślane.
    W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno warstwami: herbatniki maślane, biała masa, herbatniki maślane, masa kajmakowa, biała masa i herbatniki maślane.
  5. Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1/4 szklanki mleka. Dodaj czekoladę mleczną. Kiedy czekolada się rozpuści, dodaj podsmażone wcześniej orzechy laskowe i dobrze wymieszaj.
    Rozgrzej garnek, a następnie wlej do niego 1/4 szklanki mleka. Dodaj czekoladę mleczną. Kiedy czekolada się rozpuści, dodaj podsmażone wcześniej orzechy laskowe i dobrze wymieszaj.
  6. Polewę czekoladową wylej na wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.
    Polewę czekoladową wylej na wierzch ciasta. Włóż blaszkę do lodówki na minimum 3 godziny.
  7. Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
    Po 3 godzinach wyjmij gotowe ciasto z lodówki i pokrój je na kawałki.
  8. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×