Crunchwrap z kurczakiem

Jeśli szukacie pomysłu na genialne danie z kurczakiem w zupełnie innej odsłonie, mamy coś, co na pewno Wam się spodoba! Te pyszne crunchwrapy nie tylko świetnie się prezentują, ale i genialnie smakują ?
Składniki:
PorcjeKurczak
- 300 g filet z kurczaka mielony
- 1-2 łyżki przyprawa meksykańska
Sos
- 1/2 szkl. orzechy nerkowca
- 1/3 szkl. papryczki jalapeño
- 1 łyżeczka przyprawa meksykańska
- 0,5-1 szkl. woda
Farsz
- 1/2 szkl. kukurydza
- 1/2 szkl. fasola
- 1-2 łyżki pietruszka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2-3 łyżki oliwa z oliwek
Salsa
- 1 szt. pomidor
- 1/2 szt. cebula
- 1-2 łyżki pietruszka
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
- 2-3 łyżki oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
- Na patelni podsmaż mielonego kurczaka razem z przyprawą meksykańską. Odstaw na bok.
- Czas przygotować sos. W tym celu zblenduj ze sobą orzechy nerkowca, papryczki jalapeño, przyprawę meksykańską oraz wodę.
- Następnie przygotuj farsz z kukurydzy, fasoli, pietruszki, soli, pieprzu i oliwy z oliwek.
- Nie zapomnij również o salsie. Aby ją przygotować, połącz pomidora, cebulę, pietruszkę, sól, pieprz oraz oliwę z oliwek.
- I na koniec guacamaole. Przygotujesz je, łącz ze sobą awokado, czosnek i sok z limonki.
- Teraz z 4 tortilli wytnij mniejsze kółka.
- Na całych plackach ułóż warstwy z przygotowanych składników. Na mniejszych krążkach z tortilli rozsmaruj guacamole. I ułóż na wierzchu.
- Złóż jak na zdjęciu poniżej i podpiecz na patelni.
- Smacznego!
Komentarze