Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami w formie łódki zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Takiej mieszance nie sposób odmówić!



Farsz i cukinie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.
Zobacz także: Kurczak faszerowany w cieście francuskim
Składniki:
Porcje- 200 g boczek wędzony
- 4 szt. ziemniaki
- 1 szt. cebula
- 80 g ser żółty plastry
- 4 szt. cukinie krótkie
Sposób przygotowania:
- Umieść w Ovi cebulę, boczek i kawałki ziemniaków. Następnie piecz przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu mieszając.
- W międzyczasie wydrąż środek każdej cukinii.
- W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Dodaj również plaster żółtego sera.
- Przełóż cukinie do Ovi i przykryj je wcześniej odciętymi kawałkami. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze