Wirtualna Polska

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami

cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami w formie łódki zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Takiej mieszance nie sposób odmówić!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Farsz i cukinie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Kurczak faszerowany w cieście francuskim

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Umieść w Ovi cebulę, boczek i kawałki ziemniaków. Następnie piecz przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu mieszając.
    Umieść w Ovi cebulę, boczek i kawałki ziemniaków. Następnie piecz przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu mieszając.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. W międzyczasie wydrąż środek każdej cukinii.
    W międzyczasie wydrąż środek każdej cukinii.
  3. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Dodaj również plaster żółtego sera.
    W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Dodaj również plaster żółtego sera.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przełóż cukinie do Ovi i przykryj je wcześniej odciętymi kawałkami. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Przełóż cukinie do Ovi i przykryj je wcześniej odciętymi kawałkami. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×