Kategorie Słodkości

Czekoladowy sernik

Sernikowo się dziś u nas zrobiło i to z dodatkiem czekolady i kawy! Takiemu połączeniu nie da się odmówić 😉🍫

Czekoladowy sernik12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Czekoladowy sernik
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Spód na ciasto
Masa sernikowa
Polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz ze sobą pokruszone ciastka oreo, roztopione masło oraz kawę rozpuszczalną. Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki uformuj spód, następnie wstaw do lodówki.
    Zacznij od przygotowania spodu. W tym celu połącz ze sobą pokruszone ciastka oreo, roztopione masło oraz kawę rozpuszczalną. Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki uformuj spód, następnie wstaw do lodówki.
  2. W kąpieli wodnej przygotuj gorzką czekoladę. Następnie zdejmij z palnika i dodaj kawę rozpuszczalną.
    W kąpieli wodnej przygotuj gorzką czekoladę. Następnie zdejmij z palnika i dodaj kawę rozpuszczalną.
  3. W mikserze ubij serek śmietankowy oraz dwa rodzaje cukru.
    W mikserze ubij serek śmietankowy oraz dwa rodzaje cukru.
  4. Nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, kakao oraz śmietanki. Na samym końcu dodaj wcześniej przygotowaną czekoladę z kawą rozpuszczalną.
    Nie zapomnij dodać również ekstraktu waniliowego, kakao oraz śmietanki. Na samym końcu dodaj wcześniej przygotowaną czekoladę z kawą rozpuszczalną.
  5. Przełóż powstałą masę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny.
    Przełóż powstałą masę do formy do pieczenia i wstaw do lodówki na 3 godziny.
  6. W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc ze sobą czekoladę, śmietankę i masło.
    W międzyczasie przygotuj polewę, łącząc ze sobą czekoladę, śmietankę i masło.
  7. Gotowe ciasto udekoruj według uznania i to wszystko!
    Gotowe ciasto udekoruj według uznania i to wszystko!
Czekoladowy sernik

Czekoladowy sernik. 🍫🍫🍫🍫🍫🍫🍫 I nic więcej nie musimy już mówić, prawda?PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/231271

Publiée par Słodkości sur Lundi 12 novembre 2018