Domowy chleb z szynką i serem

Domowy chleb z szynką i serem to prawdziwy strzał w 10! Za jednym zamachem masz pieczywo własnej roboty i gotowe kanapki do szkoły, czy do pracy. Czego chcieć więcej?
Zobacz także: Bułeczki drożdżowe Reksio dla malucha
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą mąkę, cukier i drożdże.
- Jako kolejne składniki dodaj sól i mleko. Zacznij wyrabiać ciasto.
- Po chwili dodaj roztopione masło i połącz z ciastem. Przykryj ściereczką i odstaw na godzinę.
- Rozwałkuj ciasto drożdżowe i umieść na nim plastry sera oraz szynkę.
- Zwiń w rulon.
- Przełóż do formy do pieczenia, rozsmaruj na wierzchu roztrzepane jajko i dodaj mak. Po czym wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze