Dwukolorowe desery na zimno

Dwukolorowe desery na zimno totalnie zawróciły nam w głowach. Nie tylko świetnie wyglądają, ale i genialnie smakują. Po prostu palce lizać!
Zobacz także: Mus malinowy w formie deseru na zimno
Składniki:
Porcje- 300 ml woda wrzątek
- 2 szt. galaretka truskawkowa
- 1/2 opakowania truskawki
- 1/2 szkl. śmietanka 30%
- 1/2 szkl. cukier puder
- 1/2 szkl. kakao
- 16 g żelatyna
- 1 3/4 szkl. woda
Sposób przygotowania:
- Umieść szklankę w misce, tak jak na zdjęciu poniżej. Wrzuć do środka kawałki truskawek i zalej przestudzoną galaretką truskawkową. Wstaw szklanki z miseczką do lodówki na 2 godziny.
- W międzyczasie przygotuj drugą warstwę. W tym celu połącz: śmietankę, żelatynę i wodę. Dokładnie wymieszaj i podgrzej.
- Jako kolejne składniki dodaj cukier puder i kakao.
- Gotową mieszankę przelej do szklanki z truskawkami i galaretką. Ponownie wstaw do lodówki na 2 godziny.
- Deser przed podaniem udekoruj truskawkami i świeżą miętą. I gotowe!
Komentarze