Gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce to nasze najnowsze odkrycie, które skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Zobacz także: Barszcz ukraiński
Składniki:
Porcje- 400 g mięso mielone wieprzowe
- 100 g ryż ugotowany
- 2 szt. cebula podsmażona
- 2 łyżki przecier pomidorowy
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżka majeranek
- 1 łyżka sól
- 1 łyżeczka pieprz
- 1/2 szkl. bulion drobiowy
- 8-10 liście włoska kapusta ugotowane
- 2 szt. jajka
- 1 szkl. bułka tarta
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, ryż, cebule, przecier pomidorowy, majeranek, czosnek, sól, pieprz i bulion.
- Tak przygotowany farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty i zwiń w gołąbki.
- Następnie obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
- Podsmaż na patelni na każdej stronie, po czym piecz w piekarniku przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze