PrzepisGołąbki w panierce

Gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce
Pyszności
11.11.2020 17:00, aktualizacja: 20.03.2024 11:52

Gołąbki w panierce to nasze najnowsze odkrycie, które skradło nasze serca od pierwszego kęsa. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Składniki:

  1. 400 g mięso mielone wieprzowe
  2. 100 g ryż ugotowany
  3. 2 szt. jajka
  4. 1 szkl. bułka tarta
  5. 2 szt. cebula podsmażona
  6. 2 łyżki przecier pomidorowy
  7. 2 ząbki czosnek
  8. 1 łyżka majeranek
  9. 1 łyżka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 1/2 szkl. bulion drobiowy
  12. 8-10 liście włoska kapusta ugotowane

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu. W tym celu połącz: mięso mielone, ryż, cebule, przecier pomidorowy, majeranek, czosnek, sól, pieprz i bulion.

Obraz

2. Tak przygotowany farsz umieść w ugotowanych liściach kapusty i zwiń w gołąbki.

Obraz

3. Następnie obtocz w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.

Obraz

4. Podsmaż na patelni na każdej stronie, po czym piecz w piekarniku przez 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także