Wirtualna Polska

Kakaowy tort na piwie

kakaowy tort na piwie

Kakaowy tort na piwie to nasza najnowsza kombincja, która stała się prawdziwym hitem. Ślinka cieknie od samego patrzenia ??

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Forma w naszym przepisiem ma 20 cm średnicy.

Zobacz także: Mini serniczki na zimno z mango

 

 

Kakaowy tort na piwie9
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kakaowy tort na piwie
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt
Masa
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. Cały proces rozpocznij od przygotowania biszkoptów. W tym celu połącz suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól.
    Cały proces rozpocznij od przygotowania biszkoptów. W tym celu połącz suche składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier i sól.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Czas na mokre skałdniki, a mianowicie: jajka, olej i jogurt.
    Czas na mokre skałdniki, a mianowicie: jajka, olej i jogurt.
  3. Po uzyskaniu jednolitej mieszanki, zacznij dodawać stopniowo piwo.
    Po uzyskaniu jednolitej mieszanki, zacznij dodawać stopniowo piwo.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Czas połączyć mokre i suche składniki. Podziel mieszankę na dwie formy i wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Czas połączyć mokre i suche składniki. Podziel mieszankę na dwie formy i wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj masę, którą wypełnisz i udekorujesz ciasto. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło, cukier puder i irish cream.
    W międzyczasie przygotuj masę, którą wypełnisz i udekorujesz ciasto. Przy pomocy miksera połącz miękkie masło, cukier puder i irish cream.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Na ostudzonym biszkopcie ułóż część masy. Następnie przełóż drugim biszkoptem. Masę rozprowadź również dookoła ciasta, jak i na wierzchu (tworząc np. wzorek).
    Na ostudzonym biszkopcie ułóż część masy. Następnie przełóż drugim biszkoptem. Masę rozprowadź również dookoła ciasta, jak i na wierzchu (tworząc np. wzorek).
  7. I gotowe!
    I gotowe!
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×