Kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim

Poniżej prezentujemy prosty przepis na kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim.

Kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Kiełbaski śląskie zapiekane w cieście francuskim
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę podziel na krążki i usmaż.
    Cebulę podziel na krążki i usmaż.
  2. Kiełbaskę przekrój na pół, a następnie włóż do środka kawałki mozzarelli.
    Kiełbaskę przekrój na pół, a następnie włóż do środka kawałki mozzarelli.
  3. Ciasto francuskie przekrój na dwie części. Jedną z nich ponacinaj tak jak na zdjęciu.
    Ciasto francuskie przekrój na dwie części. Jedną z nich ponacinaj tak jak na zdjęciu.
  4. Co drugi pasek przełóż na lewą stronę.
    Co drugi pasek przełóż na lewą stronę.
  5. Na cieście przy nacięciu umieść kiełbaskę (lub jeśli wolisz parówkę).
    Na cieście przy nacięciu umieść kiełbaskę (lub jeśli wolisz parówkę).
  6. Zawiń paski z lewej strony na prawą.
    Zawiń paski z lewej strony na prawą.
  7. Przenieś pozostałe paski z prawej strony na lewą (jak na zdjęciu).
    Przenieś pozostałe paski z prawej strony na lewą (jak na zdjęciu).
  8. Powtarzaj tę czynność z kolejnymi kiełbaskami.
    Powtarzaj tę czynność z kolejnymi kiełbaskami.
  9. Na drugim kawałku ciasta francuskiego umieść usmażone wcześniej krążki cebuli.
    Na drugim kawałku ciasta francuskiego umieść usmażone wcześniej krążki cebuli.
  10. Na cebuli połóż ciasto z kiełbaskami.
    Na cebuli połóż ciasto z kiełbaskami.
  11. Dolne ciasto połącz z górnym zawijając boki.
    Dolne ciasto połącz z górnym zawijając boki.
  12. Ciasto nasmaruj rozmieszanym jajkiem.
    Ciasto nasmaruj rozmieszanym jajkiem.
  13. Włóż do piekarnika nagrzanego na 210 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
    Włóż do piekarnika nagrzanego na 210 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
  14. Po wyciągnięciu z piekarnika możesz podawać z ketchupem i musztardą.
    Po wyciągnięciu z piekarnika możesz podawać z ketchupem i musztardą.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×