in ,

Klopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar

Klopsiki to jedno z moich ulubionych dań. Mogłabym jeść je na okrągło, przez cały tydzień. Jeśli również jesteś miłośnikiem tego dania, trafiłeś w odpowiednie miejsce. Oto przepis, który z pewnością skradnie Twoje serce!

Klopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar
Klopsiki wołowe z ogórkiem kiszonym i serem cheddar
10
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą wołowinę, ogórki kiszone oraz cheddar. Dopraw solą i pieprzem.
    W misce połącz ze sobą wołowinę, ogórki kiszone oraz cheddar. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i uformuj z nich klopsiki. Przydatne okażą się tu patyczki do szaszłyków. Chłodź powstałe szaszłyki przez godzinę w lodówce.
    Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki i uformuj z nich klopsiki. Przydatne okażą się tu patyczki do szaszłyków. Chłodź powstałe szaszłyki przez godzinę w lodówce.
  3. W międzyczasie przygotuj panierkę na którą składać będzie się bułka tarta oraz mieszanka z mąki, skrobi kukurydzianej, maślanki i soli. Klopsiki zamocz w mieszance, a następnie obtocz w bułce tartej.
    W międzyczasie przygotuj panierkę na którą składać będzie się bułka tarta oraz mieszanka z mąki, skrobi kukurydzianej, maślanki i soli. Klopsiki zamocz w mieszance, a następnie obtocz w bułce tartej.
  4. Smaż przez kilka minut w rozgrzanym oleju.
    Smaż przez kilka minut w rozgrzanym oleju.
  5. Smacznego!
    Smacznego!