in ,

Kotlety z czerwoną kapustą

Znudziły Ci się standardowe kotlety i oklepana panierka? Jeśli tak zaszalej w kuchni i przygotuj naszą propozycję z czerwoną kapustą i ziemniakami w roli głównej!

kotlety z czerwoną kapustą
kotlety z czerwoną kapustą
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, posiekaną czerwoną kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
    W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, posiekaną czerwoną kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
  2. Jako kolejne składniki dodaj: papryczkę chilli, mieloną kolendrę, mielony kminek, garam masala, pieprz oraz sól.
    Jako kolejne składniki dodaj: papryczkę chilli, mieloną kolendrę, mielony kminek, garam masala, pieprz oraz sól.
  3. Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki stwórz kotlety.
    Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki stwórz kotlety.
  4. Przed wrzuceniem ich na rozgrzaną patelnię, obtocz każdy kawałek w białym sezamie.
    Przed wrzuceniem ich na rozgrzaną patelnię, obtocz każdy kawałek w białym sezamie.
  5. Smacznego!
    Smacznego!