Kotlety z czerwoną kapustą

Znudziły Ci się standardowe kotlety i oklepana panierka? Jeśli tak zaszalej w kuchni i przygotuj naszą propozycję z czerwoną kapustą i ziemniakami w roli głównej!
Składniki:
Porcje- 6 szt. małe ziemniaki ugotowane
- 1 szkl. czerwona kapusta posiekana
- 1/2 szt. cebula
- 1-2 szt. papryczka chilli
- 1 łyżeczka kolendra mielona
- 1 łyżeczka kminek mielony
- 1/2 łyżeczki garam masala
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 szkl. biały sezam
- olej roślinny do smażenia
- 1/2 łyżeczki pieprz grubo mielony
Sposób przygotowania:
- W misce połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, posiekaną czerwoną kapustę oraz cebulę pokrojoną w kostkę.
- Jako kolejne składniki dodaj: papryczkę chilli, mieloną kolendrę, mielony kminek, garam masala, pieprz oraz sól.
- Dokładnie wymieszaj i z powstałej mieszanki stwórz kotlety.
- Przed wrzuceniem ich na rozgrzaną patelnię, obtocz każdy kawałek w białym sezamie.
- Smacznego!
Komentarze