Lasagne w formie paluchów

Pomysł na pyszną przekąskę już na Was czeka! Tego przepisu nie możecie przegapić ❤️
Składniki:
Porcje- 7 szt. makaron lasagne ugotowany
- 7 plastrów ser żółty
- 200 g sos boloński z mięsem
- 250 g sos beszamelowy
- 4 łyżki parmezan
- 2 łyżeczki zioła prowansalskie
- 1 ząbek czosnek
- pietruszka do dekoracji
Sposób przygotowania:
- Na ugotowanym makaronie ułóż żółty ser. Następnie rozprowadź sos boloński z mięsem.
- Zwiń w rulon.
- Do sosu beszamelowego dodaj parmezan, zioła prowansalskie i czosnek. Dokładnie wymieszaj.
- Makaronowe zawijańce podsmaż na patelni na złocisty kolor.
- Gotowe paluchy makaronowe podawaj z sosem beszamelowym. Gotowe danie udekoruj posiekaną pietruszką.
Komentarze