Wirtualna Polska

Aromatyczny łosoś z czosnkiem i brokułami

Aromatyczny łosoś z czosnkiem i brokułami

Łosoś to jedna z najzdrowszych ryb. Jest źródłem wielu witamin, a także wielonasyconych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6. To idealna ryba dla osób dbających o swoje zdrowie oraz linię.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

W tym artykule pokaże ci świetny przepis na łososia – pieczony łosoś z czosnkiem i brokułami. To danie jest po prostu przepyszne, a jego zapach zwali cię z nóg.

Przepis znajdziesz poniżej.

Aromatyczny łosoś z czosnkiem i brokułami
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Aromatyczny łosoś z czosnkiem i brokułami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Rozsyp różyczki brokułów w naczyniu żaroodpornym, a następnie rozłóż na nich 6 ząbków czosnku.
    Rozsyp różyczki brokułów w naczyniu żaroodpornym, a następnie rozłóż na nich 6 ząbków czosnku.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Do miseczki włóż oliwę z oliwek, 4 wyciśnięte ząbki czosnku, 2 łyżki oregano, 3/4 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę soli. Dokładnie wymieszaj.
    Do miseczki włóż oliwę z oliwek, 4 wyciśnięte ząbki czosnku, 2 łyżki oregano, 3/4 łyżeczki pieprzu i 1 łyżeczkę soli. Dokładnie wymieszaj.
  3. Polej brokuły 3 łyżkami przygotowanej mieszanki, a następnie włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Polej brokuły 3 łyżkami przygotowanej mieszanki, a następnie włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Do pozostałej mieszanki oliwy z przyprawami dodaj białe wino i wymieszaj.
    Do pozostałej mieszanki oliwy z przyprawami dodaj białe wino i wymieszaj.
  5. Po 15 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przemieszaj brokuły. Następnie połóż na nich filety łososia i polej je z wierzchu mieszanką z oliwy z oliwek i wina.
    Po 15 minutach wyjmij naczynie z piekarnika i przemieszaj brokuły. Następnie połóż na nich filety łososia i polej je z wierzchu mieszanką z oliwy z oliwek i wina.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Posyp łososia oregano, solą i pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 17 5 stopni C i piecz przez 25 minut.
    Posyp łososia oregano, solą i pieprzem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 17 5 stopni C i piecz przez 25 minut.
  7. Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
    Po 25 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×