Makaron z czerwonym pesto

Ten makaron przygotujecie błyskawicznie i bez większych problemów 🙂 Co więcej, jego smak jest po prostu wyjątkowy. Takie połączenia lubimy najbardziej, a Wy?

Makaron z czerwonym pesto2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Makaron z czerwonym pesto
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na suchej patelni upraż orzeszki. W blenderze połącz suszone pomidory, orzeszki, parmezan (2 łyżki), sól morską i czosnek.
    Na suchej patelni upraż orzeszki. W blenderze połącz suszone pomidory, orzeszki, parmezan (2 łyżki), sól morską i czosnek.
  2. Dodaj bazylię i zmiksuj wszystkie składniki.
    Dodaj bazylię i zmiksuj wszystkie składniki.
  3. Jako ostatni element dodaj oliwę z oliwek. Ponownie zmiksuj.
    Jako ostatni element dodaj oliwę z oliwek. Ponownie zmiksuj.
  4. Powstałe pesto przełóż do garnka, a następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszaj.
    Powstałe pesto przełóż do garnka, a następnie dodaj ugotowany wcześniej makaron. Dokładnie wymieszaj.
  5. Gotowe danie udekoruj przy pomocy pomidorków koktajlowych, boczku, parmezanu i bazylii.
    Gotowe danie udekoruj przy pomocy pomidorków koktajlowych, boczku, parmezanu i bazylii.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×