in

Naleśnikowa lasagne

Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu
Ciasto z kiwi bez pieczenia zrobi furorę w Twoim domu

Za oknem prawdziwa sauna, dlatego przychodzę z pomysłe...

Smaczny i oryginalny obiad bez grama mięsa. Co powiecie na takie pyszności? ❤️

Lazagne z naleśnika
Lazagne z naleśnika
6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.
    W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.
  3. Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.
    Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.
  4. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!