Naleśnikowa lasagne

Smaczny i oryginalny obiad bez grama mięsa. Co powiecie na takie pyszności? ❤️
Składniki:
Porcje- 8 szt naleśnik
- 3 łyżki masło
- 250 g świeży szpinak
- 250 g ser ricotta
- 1 ząbek czosnek
- 1 szt jajko
- 1 szkl. parmezan
- 500 g sos spaghetti
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.
- Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.
- Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze