Naleśnikowa lasagne

Smaczny i oryginalny obiad bez grama mięsa. Co powiecie na takie pyszności? ❤️

Lazagne z naleśnika6
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Lazagne z naleśnika
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Zacznij od przygotowania serowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: szpinak podsmażony na maśle, parmezan, ser ricottę, czosnek, jajko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
  2. W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.
    W formie do pieczenia stwórz kilka warstw z naleśników, które na przemian oddziel warstwą z sera i szpinaku lub sosu do spaghetti.
  3. Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.
    Na wierzchu ostatniego naleśnika rozprowadź sos do spaghetti. Posyp parmezanem.
  4. Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×