Nietypowe placki ziemniaczane w formie roladek

Jeżeli lubisz placki ziemniaczane, to już za chwilę zobaczyć coś, co powinno ci się spodobać. Będą to nietypowe placki ziemniaczane w formie roladek z serem żółtym, serkiem śmietankowym i szynką.

Są bardzo smaczne, a do tego bardzo proste w przygotowaniu. Koniecznie wypróbuj!

Przepis poniżej.

Nietypowe placki ziemniaczane w formie roladek
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Nietypowe placki ziemniaczane w formie roladek
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Do miski włóż starte ziemniaki, startą marchewkę, szczypiorek, cebulę, jajka, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Następnie równomiernie rozłóż uzyskaną masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Do miski włóż starte ziemniaki, startą marchewkę, szczypiorek, cebulę, jajka, gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się ze sobą połączyły. Następnie równomiernie rozłóż uzyskaną masę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  2. Na rozłożonej masie rozsmaruj połowę serka śmietankowego, następnie połóż plastry szynki i rozsmaruj resztę serka śmietankowego.
    Na rozłożonej masie rozsmaruj połowę serka śmietankowego, następnie połóż plastry szynki i rozsmaruj resztę serka śmietankowego.
  3. Całość zawiń w rulon i posyp go z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piecz przez 15 minut.
    Całość zawiń w rulon i posyp go z wierzchu startym żółtym serem. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni C i piecz przez 15 minut.
  4. Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
    Po 15 minutach wyjmij rulon z piekarnika i pokrój go na roladki.
  5. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×