Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Dziś zamiast tradycyjnej jajecznicy, mamy ciekawą alternatywę. A jest nią omlet ze szpinakiem i pomidorkami. To idealny przepis na pyszne śniadanie.

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Omlet ze szpinakiem i pomidorkami
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Następnie dodaj szpinak i smaż go przez chwilę. Nie zapomnij doprawić za pomocą soli.
    Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Następnie dodaj szpinak i smaż go przez chwilę. Nie zapomnij doprawić za pomocą soli.
  2. W misce połącz ze sobą jajka i mleko. Dodaj sól i pieprz.
    W misce połącz ze sobą jajka i mleko. Dodaj sól i pieprz.
  3. Dodaj wcześniej przygotowany szpinak i mozzarellę.
    Dodaj wcześniej przygotowany szpinak i mozzarellę.
  4. Przelej jajeczną mieszkankę na patelnię. Dodaj pomidorki i podgrzewaj całość pod przykryciem przez 5 minut.
    Przelej jajeczną mieszkankę na patelnię. Dodaj pomidorki i podgrzewaj całość pod przykryciem przez 5 minut.
  5. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×