Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Dziś zamiast tradycyjnej jajecznicy, mamy ciekawą alternatywę. A jest nią omlet ze szpinakiem i pomidorkami. To idealny przepis na pyszne śniadanie.
Składniki:
Porcje- 3 ząbki czosnek
- 100 g szpinak
- 2 szczypty sól
- 4 szt. jajka
- 1/2 łyżeczki pieprz
- 5 łyżek mleko
- 40 g mozzarella
- 5 szt. pomidorki koktajlowe
Sposób przygotowania:
- Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek. Następnie dodaj szpinak i smaż go przez chwilę. Nie zapomnij doprawić za pomocą soli.
- W misce połącz ze sobą jajka i mleko. Dodaj sól i pieprz.
- Dodaj wcześniej przygotowany szpinak i mozzarellę.
- Przelej jajeczną mieszkankę na patelnię. Dodaj pomidorki i podgrzewaj całość pod przykryciem przez 5 minut.
- Smacznego!
Komentarze