Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią i jajkiem na miękko to gotowa receptura na wielkanocną przekąskę. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje!

W przygotowaniu pesto i makaronu z cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Tarta z cukinią i łososiem

Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Podpraż orzeszki pini na suchej patelni.
    Podpraż orzeszki pini na suchej patelni.
  2. Następnie połącz je w blenderze razem z koperkiem, parmezanem, czosnkiem, solą oraz olejem roślinnym.
    Następnie połącz je w blenderze razem z koperkiem, parmezanem, czosnkiem, solą oraz olejem roślinnym.
  3. Zzoodluj cukinię i wymieszaj ją na patelni razem z wcześniej przygotowanym pesto. W międzyczasie ugotuj jajka na miękko.
    Zzoodluj cukinię i wymieszaj ją na patelni razem z wcześniej przygotowanym pesto. W międzyczasie ugotuj jajka na miękko.
  4. Teraz stwórz z mieszanki z patelni gniazdko i na środku dodaj miękkie jajko. Dopraw do smaku i posyp parmezanem. Smacznego!
    Teraz stwórz z mieszanki z patelni gniazdko i na środku dodaj miękkie jajko. Dopraw do smaku i posyp parmezanem. Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×