Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią i jajkiem na miękko to gotowa receptura na wielkanocną przekąskę. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje!
W przygotowaniu pesto i makaronu z cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.
Zobacz także: Tarta z cukinią i łososiem
Składniki:
Porcje- 50 g orzeszki pini
- 30 g ser parmezan
- 1 pęczek świeży koperek
- 1 ząbek czosnek
- 50 ml olej roślinny
- 1/3 łyżeczki sól
- 1 szt. cukinia
- 2 szt. jajka ugotowane na miękko
Sposób przygotowania:
- Podpraż orzeszki pini na suchej patelni.
- Następnie połącz je w blenderze razem z koperkiem, parmezanem, czosnkiem, solą oraz olejem roślinnym.
- Zzoodluj cukinię i wymieszaj ją na patelni razem z wcześniej przygotowanym pesto. W międzyczasie ugotuj jajka na miękko.
- Teraz stwórz z mieszanki z patelni gniazdko i na środku dodaj miękkie jajko. Dopraw do smaku i posyp parmezanem. Smacznego!
Pesto koperkowe z zoodlowaną cukiniąJak Wiekanoc, to i ciekawe przekąski z jajkiem 😉 I tak się składa, że mamy przepis, który sprawdzi się w tej roli doskonale 👍SPRZĘT ➡️ Zoodler marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/2TgH7dPPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/293522
Posted by Pyszności on Friday, March 20, 2020