Wirtualna Polska

Pieczeń rzymska z zoodlowaną marchewką

Pieczeń rzymska z zoodlowaną marchewką

Pieczeń rzymska to sprawdzony przepis na pyszny obiad dla całej rodziny. Tym razem postanowiliśmy połączyć ją z zoodlowaną marchewką. I był to strzał w 10!

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Dzięki tej kombinacji otrzymaliśmy smaczne, szybkie i pomysłowe danie jednocześnie. W przygotowaniu marchewki pomógł nam Zoodler marki Philips.

Zobacz także: Zoodlowana cukinia z wołowiną

Pieczeń rzymska z zoodlowaną marchewką4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń rzymska z zoodlowaną marchewką
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Mięso
Glazura
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz: mięso mielone z indyka, bułkę tartą, cebulę i jajka.
    W dużej misce połącz: mięso mielone z indyka, bułkę tartą, cebulę i jajka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Następnie dodaj: natkę pietruszki, zioła prowansalskie, czosnek, słodką paprykę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
    Następnie dodaj: natkę pietruszki, zioła prowansalskie, czosnek, słodką paprykę, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.
  3. Na samym końcu dodaj mleko. Ponownie wymieszaj.
    Na samym końcu dodaj mleko. Ponownie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. W formie do pieczenia zrób pierwszą warstwę mięsnej mieszanki. W powstałym wgłębieniu umieść zoodlowaną marchewkę. Dopraw do smaku, po czym umieść kolejną warstwę mięsnej mieszanki. Powtórz cały proces i wstaw gotową pieczeń do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W formie do pieczenia zrób pierwszą warstwę mięsnej mieszanki. W powstałym wgłębieniu umieść zoodlowaną marchewkę. Dopraw do smaku, po czym umieść kolejną warstwę mięsnej mieszanki. Powtórz cały proces i wstaw gotową pieczeń do piekarnika na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie przygotuj glazurę. W tym celu zmiksuj ze sobą: ketchup, brązowy cukier, suszony czosnek i cebulę oraz sól. Rozprowadź powstałą mieszankę na pieczeni i ponownie umieść ją w piekarniku. Tym razem na 20 minut.
    W międzyczasie przygotuj glazurę. W tym celu zmiksuj ze sobą: ketchup, brązowy cukier, suszony czosnek i cebulę oraz sól. Rozprowadź powstałą mieszankę na pieczeni i ponownie umieść ją w piekarniku. Tym razem na 20 minut.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. I to wszystko! Smacznego ❤️
    I to wszystko! Smacznego ❤️

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×