pieczeń wołowa z sosem
Kategorie DaniaKolacjePhilipsPrzepisyZoodler

Pieczeń wołowa z sosem

Pieczeń wołowa z sosem i warzywami to idealny miks, któremu nie sposób odmówić. Pyszny, sprawdzony i mega prosty w przygotowaniu pomysł na obiad dla całej rodziny!

Ziemniaki i marchewki do tego przepisu przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Zobacz także: Kotlet schabowy na zoodlownych ziemniakach

Pieczeń wołowa z sosem4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pieczeń wołowa z sosem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Wołowina

Sposób przygotowania:

  1. Rozbij plastry mięsa przy pomocy tłuczka. Następnie na dwóch plastrach rozsmaruj musztardę, po czym dopraw solą i pieprzem.
    Rozbij plastry mięsa przy pomocy tłuczka. Następnie na dwóch plastrach rozsmaruj musztardę, po czym dopraw solą i pieprzem.
  2. Na wierzchu ułóż plastry boczku i ogórków konserwowych. Zwiń końcówki mięsa do środka.
    Na wierzchu ułóż plastry boczku i ogórków konserwowych. Zwiń końcówki mięsa do środka.
  3. Powtórz cały proces kilka razy, po czym zabezpiecz całość przy pomocy sznurka.
    Powtórz cały proces kilka razy, po czym zabezpiecz całość przy pomocy sznurka.
  4. Podsmaż mięso na patelni i przełóż do naczynia. Piecz je przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Podsmaż mięso na patelni i przełóż do naczynia. Piecz je przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. W międzyczasie zoodluj ziemniaki i marchewkę. Po 40 minutach wyjmij mięso i do naczynia dodaj zoodlowane warzywa, pieczarki, czerwoną cebulę, przecier pomidorowy, czerwone wino, bulion oraz liście laurowe. Na wierzchu umieść mięso i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 80 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    W międzyczasie zoodluj ziemniaki i marchewkę. Po 40 minutach wyjmij mięso i do naczynia dodaj zoodlowane warzywa, pieczarki, czerwoną cebulę, przecier pomidorowy, czerwone wino, bulion oraz liście laurowe. Na wierzchu umieść mięso i ponownie wstaw do piekarnika. Tym razem na 80 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Pieczeń wołowa z sosem

Takiej pieczeni wołowej jeszcze nie jedliście 👍 Jej smak podkręciliśmy przy pomocy musztardy i ogórków konserwowych 😋 Co więcej, podaliśmy je z zakręconymi warzywami 😍SPRZĘT ➡️ Zoodler marki Philips ➡️ https://pysznosci.co/2TgH7dPPRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/349827

Posted by Pyszności on Tuesday, April 13, 2021
349827