Pieczone ziemniaki prosto z piekarnika

Pieczone ziemniaki prosto z piekarnika z pyszną omastą. I nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować obłędne danie dla swoich bliskich. Palce lizać!
Zobacz także: Biała fasolka z chorizo
Sposób przygotowania:
- Obierz i podziel ziemniaki w cienkie talarki.
- Następnie ułóż je w formie do pieczenia i odstaw na bok.
- Na patelni połącz ze sobą: masło, cebulę, czosnek, tymianek, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż mieszankę na ziemniaki. Przykryj folią spożywczą i piecz w piekarniku przez 45 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).
- Usuń folię spożywczą i posyp po wierzchu parmezanem. Ponownie wstaw do piekarnika i piecz przez kolejne 10 minut.
- Smacznego!
Komentarze