przepis na dżem
Kategorie Na szybkoPrzepisy

Przepis na dżem z papryczek chili

Przepis na dżem? U nas na pewno go znajdziesz i to z wyjątkowym składnikiem. Będzie to papryczka chili. Czegoś takiego jeszcze u nas nie było!

Zobacz także: Klopsiki wieprzowe na kapuście – idealne na obiad

Przepis na dżem z papryczek chili1
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Przepis na dżem z papryczek chili
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W blenderze zmiksuj ze sobą: papryczki chili, świeży imbir oraz skórkę z limonki.
    W blenderze zmiksuj ze sobą: papryczki chili, świeży imbir oraz skórkę z limonki.
  2. Powstałą mieszankę przełóż do garnka. Dodaj cukier, ocet winny, sok z limonki oraz sos sojowy. Gotuj do momentu, aż nadmiar wody wyparuje, a dżem zrobi się gęsty.
    Powstałą mieszankę przełóż do garnka. Dodaj cukier, ocet winny, sok z limonki oraz sos sojowy. Gotuj do momentu, aż nadmiar wody wyparuje, a dżem zrobi się gęsty.
  3. Przełóż do słoika. Po ponownym otwarciu dżem będzie nadawał się do spożycia do 7 dni.
    Przełóż do słoika. Po ponownym otwarciu dżem będzie nadawał się do spożycia do 7 dni.
  4. Smacznego!
    Smacznego!
Dżem z papryczek chili

Lubimy przekraczać granice i tym razem postanowiliśmy połączyć dżem z ostrym smakiem papryczek 😀🔥👍PRZEPIS ➡️ http://www.pysznosci.pl/260805

Posted by Pyszności on Saturday, July 13, 2019
260805