Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce to nasz sekretny przepis na udany obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Nasze roladki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Zobacz także: Schab pieczony faszerowany wędzoną śliwką

Pistacjowe roladki z kurczaka4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pistacjowe roladki z kurczaka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje szt.

Sposób przygotowania:

  1. Podpraż orzechy na patelni. Następnie je zblenduj.
    Podpraż orzechy na patelni. Następnie je zblenduj.
  2. Podziel filet z kurczaka na dwie części, następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem. Nie zapomnij również o wcześniej przygotowanych pistacjach.
    Podziel filet z kurczaka na dwie części, następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem. Nie zapomnij również o wcześniej przygotowanych pistacjach.
  3. Na każdym filecie z kurczaka ułóż suszoną szynkę i zwiń w rulon.
    Na każdym filecie z kurczaka ułóż suszoną szynkę i zwiń w rulon.
  4. Każdy element polej oliwą i posyp orzechami pistacjowymi. Następnie ułóż w Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Każdy element polej oliwą i posyp orzechami pistacjowymi. Następnie ułóż w Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
  5. Gotowe roladki podawaj z ulubionymi dodatkami.
    Gotowe roladki podawaj z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×