Kategorie Przekąski

Ruloniki z mięsnym farszem

Dziś piątek – początek weekendu i czas, który możecie spędzić ze swoimi bliskimi i znajomymi. A skoro mowa o tego typu spotkaniach, podczas nich nie może zabraknąć pysznych przekąsek.

I już za chwilę poznacie przepis, który możecie wykorzystać właśnie w tym celu. Oto recepta na genialne ruloniki z mięsnym farszem. Po prostu pychotka!

Ruloniki z mięsnym farszem20
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Ruloniki z mięsnym farszem
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj wołowinę.
    Na rozgrzaną patelnię wrzuć posiekaną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodaj wołowinę.
  2. Następnie dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na samym końcu dodaj sos pomidorowy i połącz wszystkie składniki.
    Następnie dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu. Na samym końcu dodaj sos pomidorowy i połącz wszystkie składniki.
  3. Do przestudzonego farszu dodaj dwa rodzaje sera. I dokładnie wymieszaj.
    Do przestudzonego farszu dodaj dwa rodzaje sera. I dokładnie wymieszaj.
  4. Na każdym placku z tortilli rozprowadź mięsny farsz. Brzeg tortilli posmaruj roztrzepanym jajkiem. A następnie zwiń w rulon.
    Na każdym placku z tortilli rozprowadź mięsny farsz. Brzeg tortilli posmaruj roztrzepanym jajkiem. A następnie zwiń w rulon.
  5. Na rulonikach z farszem rozprowadź roztrzepane jajko. Następnie posyp je sezamem. Piecz przekąski przez 20 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.
    Na rulonikach z farszem rozprowadź roztrzepane jajko. Następnie posyp je sezamem. Piecz przekąski przez 20 minut w rozgrzanym do 200°Celsjusza piekarniku.
  6. Smacznego!
    Smacznego!
Ruloniki z mięsnym farszem

Wraz z początkiem weekendu przychodzimy do Was z pomysłem na pyszną przekąskę 😋 Tym razem w głównej roli wystąpi wołowina i tortilla 😊 Po prostu palce lizać 👍

Opublikowany przez Pyszności Piątek, 5 stycznia 2018
211030