Schab pieczony z podwójnym nadzieniem

Schab pieczony z podwójnym nadzieniem to sprawdzony pomysł na pyszny obiad, do którego możesz dorzucić ulubione dodatki. Dzięki dwóm nadzieniom, nigdy się nie przeje.
Zarówno czerwone, jak i zielone nadzienie przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i indykiem
Składniki:
PorcjeFarsz czerwony
- 150 g suszone pomidory w oleju
- 2 ząbki czosnek
- 1 łyżka suszony rozmaryn
- 1 łyżeczka sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Pozostałe składniki
- 1 kg schab wieprzowy
- 3 łyżki olej roślinny
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania czerwonego farszu. W tym celu połącz w robocie kuchennym: suszone pomidory, oliwę z oliwek, suszony rozmaryn, czosnek, pieprz i sól.
- Czas na zielony miks. W tym celu zmiksuj w robocie kuchennym: szpinak, fetę, czosnek oraz pieprz.
- Ponacinaj schab, jak na zdjęciu poniżej. Następnie polej go olejem roślinnym i dopraw solą oraz pieprzem.
- W powstałych kieszonkach umieść naprzemiennie czerwony i zielony farsz.
- Przełóż schab do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze