Pomysł na schabowy z jajkiem sadzonym

Schabowy z jajkiem sadzonym to sprawdzony pomysł na pyszne danie obiadowe, któremu nie będziesz w stanie odmówić. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Zobacz także: Gołąbki w kształcie ślimaka

Schabowy z jajkiem sadzonym2
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Schabowy z jajkiem sadzonym
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje porcje
Podstawowe składniki
Do panierki

Sposób przygotowania:

  1. Rozbij mięso, po czym dopraw je solą, pieprzem i czosnkiem.
    Rozbij mięso, po czym dopraw je solą, pieprzem i czosnkiem.
  2. Następnie obtocz każdy kawałek, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
    Następnie obtocz każdy kawałek, w roztrzepanych jajkach i bułce tartej.
  3. Usmaż schabowe na rozgrzanej patelni ze smalcem.
    Usmaż schabowe na rozgrzanej patelni ze smalcem.
  4. Na wierzchu umieść dwa plastry żółtego sera.
    Na wierzchu umieść dwa plastry żółtego sera.
  5. Na osobnej patelni przygotuj jajka sadzone.
    Na osobnej patelni przygotuj jajka sadzone.
  6. Gotowe danie podawaj z ulubionymi składnikami.
    Gotowe danie podawaj z ulubionymi składnikami.
  7. Smacznego!
    Smacznego!

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×