Wirtualna Polska

Wuzetka domowej roboty

Wuzetka domowej roboty

Pyszności nigdy nie odmawiają słodkościom 🙂 Dlatego dziś przychodzimy z kolejnym deserem, który stanie się hitem w Waszych domach. Tym razem postanowiliśmy przygotować wuzetkę domowej roboty. Co z tego wyszło? Obejrzyjcie poniższe nagranie, a wszystko stanie się jasne 🙂

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wuzetka domowej roboty12
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Wuzetka domowej roboty
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje
Biszkopt
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W mikserze ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier puder i żółtka.
    W mikserze ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier puder i żółtka.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Przesiej przez sitko mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
    Przesiej przez sitko mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
  3. Następnie dodaj do mieszanki z białek, żółtek i cukru pudru. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj olej.
    Następnie dodaj do mieszanki z białek, żółtek i cukru pudru. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj olej.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Przelej kakaową mieszankę do formy do pieczenia. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°Celsjusza.
    Przelej kakaową mieszankę do formy do pieczenia. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°Celsjusza.
  5. W mikserze ubij śmietankę 30%. Następnie dodawaj stopniowo cukier puder i sok z cytryny.
    W mikserze ubij śmietankę 30%. Następnie dodawaj stopniowo cukier puder i sok z cytryny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Przestudzony biszkopt podziel na pół. Na pierwszej połówce rozprowadź dżem porzeczkowy. Kolejną warstwę stwórz z białej masy.
    Przestudzony biszkopt podziel na pół. Na pierwszej połówce rozprowadź dżem porzeczkowy. Kolejną warstwę stwórz z białej masy.
  7. Całość przełóż drugą częścią biszkopta. I pokryj go polewą czekoladową. Chłodź deser min. 4 godziny.
    Całość przełóż drugą częścią biszkopta. I pokryj go polewą czekoladową. Chłodź deser min. 4 godziny.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  8. Smacznego 🙂
    Smacznego :)

Komentarze

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×