Zapiekanka z ziemniakami, cukinią i pulpetami

Zapiekanka z ziemniakami, cukinią i pulpetami – i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować pyszny obiad dla całej rodziny. Palce lizać!
Ziemniaki i cukinie do tego przepisu przygotowaliśmy w robocie kuchennym marki Philips.
Zobacz także: Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem i indykiem
Składniki:
PorcjePodstawowe składniki
- 500 g mięso mielone
- 2 szt. jajka
- 1/3 szkl. bułka tarta
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżeczka czosnek granulowany
- 1 szczypta sól
- 1 szczypta pieprz
Sposób przygotowania:
- Cały proces rozpocznij od przygotowania pulpetów. W tym celu połącz: mięso mielone, jajka, bułkę tartą, oregano, czosnek granulowany, sól i pieprz.
- W robocie kuchennym przygotuj ziemniaki i cukinie.
- Z mięsnej mieszanki uformuj pulpety i ułóż je w formie do pieczenia. W powstałych szczelinach umieść plastry cukinii i ziemniaków.
- Na wierzchu rozsyp żółty ser, po czym wstaw do piekarnika na 30 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
- Smacznego!
Komentarze