Wirtualna Polska

Cynamonowe jabłuszka

Cynamonowe jabłuszka

Uwielbiamy jabłka, dlatego dziś postanowiliśmy połączyć je z pysznym ciastem drożdżowym oraz cynamonem i brązowym cukrem.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Przepis na ciasto drożdżowe znajdziesz tutaj.

 

Cynamonowe jałbuszka 4
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Cynamonowe jałbuszka
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. Usuń wewnętrzną część jabłek. Następnie rozprowadź w środku roztopione masło oraz mieszankę brązowego cukru z cynamonem.
    Usuń wewnętrzną część jabłek. Następnie rozprowadź w środku roztopione masło oraz mieszankę brązowego cukru z cynamonem.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Z ciasta drożdżowego wytnij pasy, które posmaruj najpierw roztopionym masłem, a potem mieszanką cukru i cynamonu.
    Z ciasta drożdżowego wytnij pasy, które posmaruj najpierw roztopionym masłem, a potem mieszanką cukru i cynamonu.
  3. Zwiń w rulon i umieść w jabłkach. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Zwiń w rulon i umieść w jabłkach. Wstaw do piekarnika na 35 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Smacznego!
    Smacznego!

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×