Wirtualna Polska

Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler. Każda ciotka będzie chciała przepis

Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler. Każda ciotka będzie chciała przepis

Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

Wielkanocna sałatka z jajkami, pieczarkami i musztardą to obowiązkowa pozycja na świątecznym stole Magdy Gessler. Pyszna alternatywa dla jarzynowej.

Wirtualna Polska

Magda Gessler to restauratorka i osobowość telewizyjna, która od lat cieszy się niesłabnącą popularnością. Gwiazda „Kuchennych Rewolucji” i właścicielka obleganej restauracji „u Fukiera” chętnie dzieli się swoimi przepisami i patentami na pyszne dania. Recepta Magdy Gessler na udaną Wielkanoc polega na dwóch składnikach: pysznym jedzeniu oraz estetycznym udekorowaniu stołu świeżymi kwiatami.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Uwielbiam te święta. Są wiosenne, pełne życia i radości. Bajecznie kolorowe i bogate. I ten zapach! Powietrze przesycone aromatem wanilii, pieczonego ciasta, pomieszane z zapachem wiosennych kwiatów: hiacyntów, żonkili. Nic tak potem już nie pachnie!- powiedziała magazynowi „Claudia” restauratoka

Jedną z ważnych potraw na stole Magdy Gessler jest pyszna sałatka z jajek, pieczarek i cebuli, polana sosem na bazie majonezu i musztardy. Jej przygotowanie jest bardzo proste. To pyszny przepis na sałatkę, która godnie może zastąpić nawet kultową jarzynową.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube

Zobacz również: idealna sałatka jarzynowa w czterech pysznych odsłonach

Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Składniki:

  • 10 jajek
  • 120 g pieczarek konserwowych
  • 1 pęczek cebuli dymki
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 120 g majonezu
  • sól/pieprz
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Sposób przygotowania:

  1. W misce połącz ze sobą majonez i musztardę francuską. Dopraw solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszaj, aby powstał prosty i pyszny sos do sałatki.

    Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

    Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

  2. Jajka ugotuj na twardo: umieść je w rondelku i zalej zimną wodą. Gotuj przez 8-10 minut (w zależności od wielkości jaj) od momentu zagotowania. Do wody możesz dodać sól lub plastry cytryny, aby łatwiej później usuwać skorupki.
  3. Ugotowane i wystudzone jaj obierz i przekrój na pół. Na dużym talerzu ułóż liście sałaty. Połóż na nich połówki jaj. Polej przygotowanym sosem.

    Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

    Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

  4.  Na górze wyłóż pieczarki marynowane i posyp całość posiekaną dymką. Sałatka jest już gotowa. Smacznego!

    Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

    Wielkanocna sałatka jajeczna według Magdy Gessler- Pyszności

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×