Kuchnia góralska
kuchnia góralskaGórale robią zamiast placków ziemniaczanych. Są lżejsze i nie ociekają tłuszczem
Ewa Malinowska
kuchnia góralskaW bacówce zajadałam się bez opamiętania. Gospodyni zdradziła przepis na wyjątkowy farsz
Ewa Malinowska
kuchnia góralskaNa Podhalu jadają zamiast fasolki po bretońsku. Tradycyjny przepis krąży w rodzinie od pokoleń
Ewa Malinowska
kuchnia góralskaZamiast kwaśnicy gaździna podała inną zupę. Wyprosiłem przepis i gotuję co tydzień
Rafał Natorski
kuchnia góralskaGórale gotowali na okrągło, dziś zajadają się turyści. Mięciutkie kluski z ziemniaków
Rafał Natorski
kuchnia góralskaGórale uważają ją za najlepszy afrodyzjak. Jej właściwości działają na każdego
oprac. Marzena Pęcak
kuchnia góralskaKuchnia podhalańska to nie tylko oscypki. Turyści szturmują karczmy, by spróbować innego specjału
Ewa Malinowska
kuchnia góralskaNie musisz jechać w góry, by zjeść podhalański przysmak. Zrób sam tradycyjne moskole z bryndzą
Marzena Pęcak
kuchnia góralskaNie z kapustą i nie z kaszą. Na Podhalu serwują pierogi z zupełnie innym farszem
Karina Czernik