PoradyPolacy mają się czego jeszcze nauczyć. Magda Gessler na planie zdradziła największe kulinarne sekrety

Polacy mają się czego jeszcze nauczyć. Magda Gessler na planie zdradziła największe kulinarne sekrety

Porady kulinarne od Magdy Gessler. Polacy mają się czego jeszcze nauczyć - Pyszności; Foto: instagram.com/magdagessler_official; Canva.com
Porady kulinarne od Magdy Gessler. Polacy mają się czego jeszcze nauczyć - Pyszności; Foto: instagram.com/magdagessler_official; Canva.com
Agnieszka
10.09.2022 10:03

Magda Gessler podzieliła się w Kuchennych Rewolucjach wspaniałymi trikami na ulepszenie kultowych potraw. Okazuje się, że możemy się od niej wiele nauczyć. Restauratorka zdradziła sekret pysznych mielonych, czy czerwonego barszczu. Porady kulinarne od Magdy Gessler to prawdziwa skarbnica wiedzy.

Kultowe potrawy polskie

Kotlety mielone - Pyszności; Foto: Canva.com
Kotlety mielone - Pyszności; Foto: Canva.com

Na obiad często przygotowujemy klasyczne potrawy takie jak mielone, czy rosół. Z reguły korzystamy ze sprawdzonych przepisów. Wyjątkowo dobre receptury niekiedy przekazujemy w rodzinie z pokolenia na pokolenie.

Jednak zdarza się, że nie jesteśmy zadowoleni z posiłku. W konsekwencji zastanawiamy się nad tym, jak powinniśmy prawidłowo przygotować danie. Z pomocą przychodzi Magda Gessler, która w Kuchennych rewolucjach, zdradza sekrety pysznych potraw.

Porady kulinarne od Magdy Gessler

Barszcz - Pyszności; Foto: Canva.com
Barszcz - Pyszności; Foto: Canva.com

Poniżej podajemy najciekawsze kulinarne porady, którymi Magda Gessler podzieliła się w Kuchennych Rewolucjach. Od dzisiaj twoje danie już zawsze wyjdzie idealnie!

  • kotlety mielone

Według restauratorki, mielone wyjdą idealnie, jeśli przygotujesz je z trzech gatunków mięsa. W związku z tym w skład potrawy powinno wchodzić mięso cielęce, wołowe oraz wieprzowe.

  • barszcz czerwony

Magda Gessler dodaje do barszczu czerwonego skórki od jabłka. Należy je wrzucić pod koniec gotowania potrawy. Obecna w skórkach pektyna wpływa pozytywnie na konsystencję zupy. Dzięki niej barszcz odznacza się idealną gęstością.

  • kołduny

Podczas przygotowywania kołdunów warto zaopatrzyć się w dobrej jakości majeranek. Okazuje się, że przyprawa ta stanowi sekret wyjątkowego smaku potrawy. W związku z tym unikajmy starego oraz zwietrzałego majeranku.

  • zupa pomidorowa

Pomidorówka często gości na naszych stołach podczas obiadu. Jeśli zależy nam na pysznej zupie pomidorowej, powinniśmy użyć do niej bardzo dojrzałych pomidorów. Dzięki temu potrawa wyjdzie fantastycznie!

  • kalafior, cebula

Magda Gessler gotuje kalafior w wodzie z dodatkiem cukru. Dzięki temu warzywo jest wyjątkowo smaczne. Poza tym restauratorka dodaje również ten słodki składnik podczas smażenia cebuli. Okazuje się, że cukier wspaniale wzbogaca smak i kolor warzywa.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować barszcz ukraiński z żeberkami krok po kroku.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także